diumenge, 10 de maig del 2009

Lluitant per allò que es creu

L’últim dia de classe el senyor P ens va dir que penséssim un PERSONATGE, sigui real o sigui fictici. Un personatge que fos protagonista i que fos conegut. No sé per quin motiu però, el primer que se’m va passar pel cap va ser Robin Hood. Vaig triar aquest tal com podia haver triat un altre. Però mira, amb aquest es va quedar.

Qui és en Robin Hood? És el personatge d’una llegenda anglesa que podria tenir una base real. Era un home que vivia fora de la llei amagat al bosc de Shewood i de Barnsdale, a prop de la ciutat de Nottingham. Segons les versions modernes, robava als rics per donar-ho als pobres i a les víctimes. Lluitava contra la injustícia i la tirania del sheriff de Nottingham i el príncep Juan Sin Tierra.



Per què em sento identificada amb ell?

No es que em senti identificada amb el personatge, però m’agrada com lluita per un món millor, que robi als que s’han fet rics injustament i ho doni als pobres.

Valors positius i valors negatius d’aquest personatge.

Els valors positius que té aquest personatge és les seves ganes de veure la igualtat. La solidaritat per dir-ho d’alguna manera. Ganes de què hi hagi justícia. I lluitar per allò al que creu. Ara mateix no sé quins poden ser els valors negatius del personatge. Potser la manera de fer les coses no és la més correcta.

En quin punt centraries un treball sobre ell?

Potser destacaria la part en què decideix començar aquesta lluita. Veure com és reflecteix el canvi que el porta a fer aquestes accions.

Què m’agradaria compartir amb ell?

No voldria ser ell, però sí que seria a seva acompanyant, el que l’ajudaria en tot el procés de la seva lluita contra el sheriff i el príncep Juan Sin Tierra i els robatoris dels rics per donar-ho als pobres.

Què va aportar aquest personatge a la humanitat?

No sé realment què aportar a la humanitat però crec que la seva lluita per la justícia i la igualtat, encara que no s’hagi acabat, va ajudar a canviar la manera de veure les coses.

Que creus que es mereix el personatge?

Jo vaig conèixer aquest personatge a través de la novel·la i de la pel·lícula. Així que no faria gran cosa més. Ja que llavors seria massa repetitiu. Potser faria un llibre ambientat per a nens més petits perquè coneguin aquest personatge que forma part de la història. A part de fer difusió del que ja està fet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada