dimarts, 28 d’abril del 2009

L'oci

El temps d’oci és el temps considerat en no treball, no feina, no negoci, etc. Alguns o tots considerem l’oci com una mena de compensació per totes les hores que ens passem estudiant o treballant. De fet aquesta concepció de la relació entre treball i lleure és recent. Ja que durant molts segles va ser el tret distintiu i la manera de viure de les classes més acomodades. Durant el llarg de la història la relació entre el treball i oci ha anat canviant.


Avui en dia, associem l’oci o les activitats que destinem al nostre temps lliure al consum. Que vull dir amb això? Doncs que aquest consum està fomentat per una part dels recursos econòmics propis que no s’inverteixen en despeses corrents i que tampoc es destinen a l’estalvi, sinó que s’inverteix en l’oci.


Però que és l’oci? L’oci tan pot ser unes pautes de consum o bé anar un dissabte a la tarda a comprar o passejar. També es pot considerar oci el fet gastronòmic, on ens gastem una bona part dels diners en menjar fora. En l’actualitat molts nens, i no tan nens, destinen el seu temps lliure a estar enganxats als videojocs i internet. Fent que hi hagi un canvi de relacions socials.


Amb els temps que corren on cada cop seran menys els que podran tenir les hores ocupades en un treball remunerat i que, per tant, influiran en fer un canvi en la nostra organització del temps lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada