dimarts, 14 d’abril del 2009

cultura cultura i més cultura

Fa més de tres setmanes que estic intentant escriure una actualització sobre què és la cultura. Entre que “cultura” és una cosa molt complexa i jo aquest dies he estat tots els dies de setmana santa fent un intensiu de monitora poc temps tenia per fer res. Però bé, tornant a la rutina ens posarem al dia.


Com podeu veure, en l’anterior post he escrit i contestat les preguntes que va formular el senyor P. Davant la pregunta què és la cultura podem trobar moltes respostes. Tot depèn de la mentalitat de cadascú. Les definicions de cultura poden ser vàries i a més a més diferents entre elles.


Què és la cultura? Hi ha una o existeixen més cultures? Cultura tan pot ser el que jo vaig contestar donant entendre també les tradicions, els costums, les creences com pot ser la literatura, el cine, la música i moltes altres coses més que també seria acceptat. En l’actualitat, cultura tan pot ser tot com res.

Temps enrere, tal com ens va explicar el senyor P, la cultura estava associada a un grup minoritari i de classe alta, que a més s’elogiava de tenir el monopoli del bon gust cultural.


Definició elitista: la cultura com expressió d’una classe social o d’un grup d’escollits. Les élites consideren que ells són els que tenen el bon gust i lluiten amb la incomprensió de les masses.


En la classe que vam tractar sobre cultura, el senyor P ens va “bombardejar” amb diferents tipus de definicions, des de la definició elitista, a la nacionalista, passant per la etnocèntrica, i altres definicions fetes per personatges coneguts. A mesura que anava passant es podia comprovar que no es pot definir cultura amb una única definició com faríem amb taula, pilota, etc.


La cultura la fem nosaltres, totes les persones del món i cadascú té la seva pròpia opinió. La cultura és vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada